Deze vrijstaande woning in Kraggenburg is afgelopen maand geschilderd door De Vries Gevelrenovatie. Hij heeft de houten geveldelen geschilderd met onze ClimateCoating Nature. Deze verf onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een effectieve zonlichtreflectie biedt. De verf is uitermate geschikt voor buitenmuren.

Temperatuurregulerende verf

Het keramische filter in de ClimatieCoating Nature werkt zonlichtreflecterend waardoor de buitenmuur van dit huis tijdens warme dagen niet overmatig verhit wordt. Op de warme zomerdagen hebben de bewoners van deze woning dus geen last van hoge binnentemperaturen waardoor ze minder behoefte hebben aan actieve koeling, wat leidt tot energiebesparing en lagere energiekosten. De blauwe verfkleur waarin deze woning geschilderd is reflecteert ten minste 50% van het zonlicht. De witte uitvoering van ClimateCoating Nature zorgt zelfs voor een zonlichtreflectie van bijna 90%.
Onder UV-stralingen lijden buitenmuren van deze woning in Kraggenburg nauwelijks. Het schadelijke UV-licht wordt namelijk gefilterd door de keramische filter. De buitenmuur is zo langdurig beschermd tegen hoge UV-stralingen, waardoor de buitenmuur langer zijn originele kleur behoudt.

Vochtregulerende verf

Een flinke regenbui deert de buitenmuur van de woning niet doordat het keramische filter het hout actief ontvochtigd, zonder dat het hout uitdroogt. Dat werkt als volgt: bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt het ervoor dat vocht van buiten moeilijk kan binnendringen, waardoor houtrot wordt tegengegaan. De ontvochtigende werking zorgt er daarnaast ook voor dat de vorming van schimmels, algen en mossen zich nauwelijks de op de buitenmuur ontwikkelen. Veel tijd aan onderhoud zijn de bewoners dus niet kwijt na de aanbrengen van de verf op de buitenmuur.

Een ander voordeel voor de bewoners is een verbetering van de luchtkwaliteit rondom het huis. Want het voorkomen van vocht in de buitenmuur draagt bij aan een algemeen gezondere luchtkwaliteit. Minder vocht betekent minder kans op allergenen, stofmijten en schimmelsporen in de lucht.

De houten geveldelen van deze woning in Kraggenburg zijn geschilderd met ClimateCoating Nature door De Vries Gevelrenovatie.

Langdurige bescherming tegen natuurlijke effecten

ClimateCoating Nature geeft dit huis een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks, waardoor er geen scheurtjes in het filter ontstaan. Om vervuiling nog verder tegen te gaan, is het mogelijk de verf op je buitenmuur af te werken met GlossPlus. Met deze afwerking op waterbasis heeft vuil nog minder kans zich te hechten op het keramisch filter.

Onze ClimateCoating Nature onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een effectieve zonlichtreflectie biedt. De verf is uitermate geschikt voor buitenmuren.

Vergelijkbare referenties