FAQ

Veelgestelde vragen

Klantenservice

Er is sprake van gratis verzending wanneer het bestelbedrag (na eventuele korting) hoger is dan € 211,75 (incl. btw).
De klant kan er altijd voor kiezen om het materiaal in Beverwijk af te halen,

Is het bedrag lager dan € 211,75 (incl. btw) dan is er sprake van verzendkosten, vast bedrag van € 22,40 (incl. btw). Uiteraard heeft de klant dan weer de mogelijkheid om voor het ophalen in Beverwijk te kiezen.

Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze gegevens:

Waterland 19
1948 RK Beverwijk
T: +31 (0)23 5326563
E: info@thermoshield.nl

Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.
Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.
Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar ClimateCoating bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Vragen over ClimateCoating

Verkrijgbaar in alle ClimateCoating, RAL en NCS-kleuren. Andere kleurcodes op aanvraag.

In principe wel; op kale ondergrond altijd eerst de juiste ClimateCoating primer toepassen.

Ja, mits deze intact is en nog een goede hechting heeft. Evt. blazen verwijderen. Oude verflagen wel reinigen en evt. opschuren.
ClimateCoating komt het best tot haar recht op schone ondergronden waar oude verflagen de damptransport niet verhinderen.

De oppervlakte van de ondergrond dient droog te zijn om hechtingsproblemen te voorkomen.

Nat: 330 micron (0,33 mm) voor de binnenwand, plafond en buitengevel.
Nat: 500 micron (0,5 mm) voor de dakverf.

Voor de wanden wordt gerekend per laag met 0,17 ltr/m2 (op een gladde ondergrond). Er zijn altijd 2 lagen vereist bij roller of kwast. Spuiten kan in 1 laag met 0,33 ltr/m2. Voor het dak geldt een verbruik van 0,5 ltr/m2.

Nee, mits de ondergrond schoon, vetvrij, droog en vrij van losse delen is.

Met de kwast, roller of spuitapparaat.

Ja, en wel bij een zeer lage druk (ca. 100 bar) waarbij weinig nevel ontstaat.

Voor binnen werkt ClimateCoating comfortverhogend: minder koude afstraling van de muren, snellere opwarming, langzamere afkoeling, gelijkmatiger temperatuurverdeling en een regulering van de luchtvochtigheid rond de 55%, hierdoor minder tochtstromen. Tevens een lichte verbetering van de akoestiek.

ClimateCoating verhoogt de temperatuur van de koude plaatsen op de wand, waardoor het dauwpunt verschuift en de eventuele condensatie afneemt. Tevens worden zodoende warmteverliezen gereduceerd.

In referentieprojecten is een energiebesparing van 5% – 14% gemeten.
Binnenshuis is een besparing van circa 10% op de energiekosten realistisch.

De warmteverliezen worden onder invloed van ClimateCoating  gereduceerd. Dit komt doordat de R-waarde (warmteweerstand) van de materialen waarop ClimateCoating wordt aangebracht verbeterd wordt. Feitelijk betekent dit een verbetering op de energielabel-ladder.

ClimateCoating kent zelf geen R-waarde. Wel verbetert de R-waarde (warmteweerstand) van de materialen waarop ClimateCoating wordt aangebracht tussen de 25 en 50%.

Er bestaan diverse rekenmodellen waarin de invloed van ClimateCoating op de R-waarde van de wand wordt uitgerekend.

Wij beschikken over vele praktijkreferenties. Daarnaast zijn er onderzoeksinstituten zoals het Fraunhofer Institut (D) die de positieve werking van ClimateCoating hebben aangetoond.

ClimateCoating levert een bijdrage aan het uitgangspunt van Passief Bouwen: goed geïsoleerde, ademende gebouwen. ClimateCoating is lid van de Stichting Passief Bouwen.

Jazeker. Naast een extreem laag aandeel van Vluchtige Organische Stoffen (oplosmiddelen), is bij de productie van ClimateCoating veel minder energie nodig dan bij conventionele verven. Daarnaast heeft ClimateCoating een langere levensduur. Voeg daarbij de significante energiebesparing en dan blijkt dat ClimateCoating zeer goed aansluit bij de BREEAM-gedachte.

Gemiddeld 50% langer dan gebruikelijke verven. Een goede graadmeter is het begrip “cracqueleren” oftewel scheurvorming; deze is bij ClimateCoating ook na jaren nagenoeg nihil.

Warmte in gebouwen worden grotendeels veroorzaakt door zonlichtwarmte. Warmtelast kan worden tegengegaan om ramen te blinderen en (platte) daken te behandelen met reflecterende ClimateCoating coating.

Schimmels moeten worden verwijderd alvorens het schilderwerk begint. Bij een muffe lucht is het goed om de schimmelsporen te
behandelen met Vital Protect Pro (m.b.v. vernevelaar). Vervolgens tweemaal afwerken met ClimateCoating ThermoVital.

Allereerst de bron opsporen. Bij doorlekken van buitenmuren is het raadzaam dit te stoppen door impregnatie. Optrekkend vocht is lastiger. Benader ons daarvoor direct. ClimateCoating ontvochtigt de vochtige muren.

Zoveel mogelijk dempende materialen toe te passen: vloekleden, gordijnen, stoffen meubels, etc. ClimateCoating Interieur heeft een absorptiecoëfficiënt van 0,05, oftewel het galmniveau wordt met 5% verminderd.

ClimateCoating is geen brandwerende verf in de klassieke zin, aangezien de verf bij hitte niet opzwelt en dovend werkt. ClimateCoating heeft wel een vertragende werking volgens de Duitse DIN-norm 4108 klasse B1.

Ook ClimateCoating heeft minuscule hoeveelheden stoffen waarop de zeer gevoelige allergische mensen kunnen reageren. Overigens zijn de ervaringen van deze personen positief te noemen t.o.v. conventionele verven.

Door gebruikmaking van ClimateCoating Interieur (en ThermoVital) wordt de koude-afstraling van muren een stuk geringer.

Keramische delen, acrylaat, water, pigmenten en activatoren

In de huidige samenstelling sinds eind jaren ’90.

Dat heeft enerzijds te maken met de enorme (marketing)bedragen die ermee gemoeid zijn om een nieuw verfmerk op de volle Nederlandse markt te krijgen. Anderzijds is de verfmarkt tamelijk traditioneel en worden revolutionaire producten met de nodige scepsis bekeken.

De kortste weg is de informatievoorziening welke de website biedt. Ons rechtstreeks benaderen kan ook. Eveneens geven wij op locatie uitleg, presentaties en maken verftechnische adviezen.

Ja, op basis van de objectgegevens plus de nodige foto’s maken wij verftechnische adviezen.

U kunt ClimateCoating rechtstreeks bij ons bestellen. U kunt hiervoor de knop “BESTEL” gebruiken en het menu.

Ja, dat is rechtstreeks mogelijk bij ons. Klik op de knop “BESTEL” in de menubalk.