FAQ

FAQ

Voor binnen werkt ClimateCoating comfortverhogend: minder koude afstraling van de muren, snellere opwarming, langzamere afkoeling, gelijkmatiger temperatuurverdeling en een regulering van de luchtvochtigheid rond de 55%, hierdoor minder tochtstromen. Tevens een lichte verbetering van de akoestiek.

Nat: 330 micron (0,33 mm) voor de binnenwand, plafond en buitengevel. Nat: 500 micron (0,5 mm) voor de dakverf.

Keramische delen, acrylaat, water, pigmenten en activatoren

Zoveel mogelijk dempende materialen toe te passen: vloekleden, gordijnen, stoffen meubels, etc. ClimateCoating Interieur heeft een absorptiecoëfficiënt van 0,05, oftewel het galmniveau wordt met 5% verminderd.

Voor de wanden wordt gerekend per laag met 0,17 ltr/m2 (op een gladde ondergrond). Er zijn altijd 2 lagen vereist bij roller of kwast. Spuiten kan in 1 laag met 0,33 ltr/m2. Voor het dak geldt een verbruik van 0,5 ltr/m2.

ClimateCoating levert een bijdrage aan het uitgangspunt van Passief Bouwen: goed geïsoleerde, ademende gebouwen. ClimateCoating is lid van de Stichting Passief Bouwen.

ClimateCoating verhoogt de temperatuur van de koude plaatsen op de wand, waardoor het dauwpunt verschuift en de eventuele condensatie afneemt. Tevens worden zodoende warmteverliezen gereduceerd.

De warmteverliezen worden onder invloed van ClimateCoating  gereduceerd. Dit komt doordat de R-waarde (warmteweerstand) van de materialen waarop ClimateCoating wordt aangebracht verbeterd wordt. Feitelijk betekent dit een verbetering op de energielabel-ladder.

Dat heeft enerzijds te maken met de enorme (marketing)bedragen die ermee gemoeid zijn om een nieuw verfmerk op de volle Nederlandse markt te krijgen. Anderzijds is de verfmarkt tamelijk traditioneel en worden revolutionaire producten met de nodige scepsis bekeken.

U kunt ClimateCoating rechtstreeks bij ons bestellen. U kunt hiervoor de knop BESTEL gebruiken en het menu.

Jazeker. Naast een extreem laag aandeel van Vluchtige Organische Stoffen (oplosmiddelen), is bij de productie van ClimateCoating veel minder energie nodig dan bij conventionele verven. Daarnaast heeft ClimateCoating een langere levensduur. Voeg daarbij de significante energiebesparing en dan blijkt dat ClimateCoating zeer goed aansluit bij de BREEAM-gedachte.

Ja, mits deze intact is en nog een goede hechting heeft. Evt. blazen verwijderen. Oude verflagen wel reinigen en evt. opschuren. ClimateCoating komt het best tot haar recht op schone ondergronden waar oude verflagen de damptransport niet verhinderen.

Er bestaan diverse rekenmodellen waarin de invloed van ClimateCoating op de R-waarde van de wand wordt uitgerekend.

De kortste weg is de informatievoorziening welke de website biedt. Ons rechtstreeks benaderen kan ook. Eveneens geven wij op locatie uitleg, presentaties en maken verftechnische adviezen.

Warmte in gebouwen worden grotendeels veroorzaakt door zonlichtwarmte. Warmtelast kan worden tegengegaan om ramen te blinderen en (platte) daken te behandelen met reflecterende ClimateCoating coating.

Ja, en wel bij een zeer lage druk (ca. 100 bar) waarbij weinig nevel ontstaat.

Ja, dat is rechtstreeks mogelijk bij ons. Klik op de knop BESTEL in de menubalk.

Ja, op basis van de objectgegevens plus de nodige foto’s maken wij verftechnische adviezen.

In principe wel; op kale ondergrond altijd eerst de juiste ClimateCoating primer toepassen.

Door gebruikmaking van ClimateCoating Interieur (en ThermoVital) wordt de koude-afstraling van muren een stuk geringer.

Nee, mits de ondergrond schoon, vetvrij, droog en vrij van losse delen is.

Verkrijgbaar in alle ClimateCoating, RAL en NCS-kleuren. Andere kleurcodes op aanvraag.

ClimateCoating is geen brandwerende verf in de klassieke zin, aangezien de verf bij hitte niet opzwelt en dovend werkt. ClimateCoating heeft wel een vertragende werking volgens de Duitse DIN-norm 4108 klasse B1.

Allereerst de bron opsporen. Bij doorlekken van buitenmuren is het raadzaam dit te stoppen door impregnatie. Optrekkend vocht is lastiger. Benader ons daarvoor direct. ClimateCoating ontvochtigt de vochtige muren.

Ook ClimateCoating heeft minuscule hoeveelheden stoffen waarop de zeer gevoelige allergische mensen kunnen reageren. Overigens zijn de ervaringen van deze personen positief te noemen t.o.v. conventionele verven.

In referentieprojecten is een energiebesparing van 5% – 14% gemeten. Binnenshuis is een besparing van circa 10% op de energiekosten realistisch.

Er is sprake van gratis verzending wanneer het bestelbedrag (na eventuele korting) hoger is dan € 211,75 (incl. btw). De klant kan er altijd voor kiezen om het materiaal in Alkmaar af te halen, Is het bedrag lager dan € 211,75 (incl. btw) dan is er sprake van verzendkosten, vast bedrag van € 22,40 (incl. btw). Uiteraard heeft de klant dan weer de mogelijkheid om voor het ophalen in Alkmaar te kiezen.

Schimmels moeten worden verwijderd alvorens het schilderwerk begint. Bij een muffe lucht is het goed om de schimmelsporen te behandelen met Vital Protect Pro (m.b.v. vernevelaar). Vervolgens tweemaal afwerken met ClimateCoating ThermoVital.

Gemiddeld 50% langer dan gebruikelijke verven. Een goede graadmeter is het begrip “cracqueleren” oftewel scheurvorming; deze is bij ClimateCoating ook na jaren nagenoeg nihil.

In de huidige samenstelling sinds eind jaren 90.

Wij beschikken over vele praktijkreferenties. Daarnaast zijn er onderzoeksinstituten zoals het Fraunhofer Institut (D) die de positieve werking van ClimateCoating hebben aangetoond.

Met de kwast, roller of spuitapparaat.

De oppervlakte van de ondergrond dient droog te zijn om hechtingsproblemen te voorkomen.

ClimateCoating kent zelf geen R-waarde. Wel verbetert de R-waarde (warmteweerstand) van de materialen waarop ClimateCoating wordt aangebracht tussen de 25 en 50%.

Titel

Ga naar de bovenkant