ZooParc Overloon is een dierentuin gelegen in het Noord-Brabantse dorp Overloon. Het park maakt deel uit van het recreatieconcern Libéma.
De afgelopen periode heeft Repaint schilderwerken uit Rosmalen in samenwerking met Mooij verf en ClimateCoating de houten delen van het hoofdgebouw weer voorzien van een nieuwe schilderbeurt met ClimateCoating Nature.

Temperatuurregulerend
Het keramische filter werkt zonlichtreflecterend waardoor de houten delen niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering gaat richting de 90% en in de meeste donkere kleuren, zoals in dit geval,  nog steeds meer dan 50%. Deze hoge zonlichtreflectie gaat materiaaluitzetting en scheurvorming die als gevolg daarvan optreedt tegen. Daarnaast wordt het schadelijke UV-licht gefilterd, waardoor het hout langdurig extra beschermd is.

Daarnaast zorgt ClimateCoating Nature voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. Tien jaar onderhoudsvrij is geen uitzondering!

Vergelijkbare referenties