Inhoud: 2.5 literInhoud: 5 literVerwerking: KwastVerwerking: RollerVerwerking: Verfspuit

Vandaag besteld = binnen twee werkdagen geleverd!

Toepassing

Binnen of Buiten?: Buiten

Eigenschappen

Eigenschappen: BrandvertragendEigenschappen: ComfortverhogendEigenschappen: EnergiebesparendEigenschappen: In alle kleuren leverbaarEigenschappen: Matte uitstralingEigenschappen: ScheuroverbruggendEigenschappen: Temperatuur regulerendEigenschappen: VochtregulerendEigenschappen: WatergedragenEigenschappen: Zonlicht reflectie (UV)Rd-waarde

Producten die je misschien ook nodig hebt

Beschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating Nature is een zeer effectieve buitenafwerking van houten delen. Het heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons binnenklimaat zoals temperatuur en vocht, maar ook op het onderhoudsinterval. Het met GREENGUARD GOLD gecertificeerde keramische filter is ultra dun, robuust en elastisch en leverbaar in alle kleuren. Nature heeft een zeer matte uitstraling.

Temperatuurregulerend
Het keramische filter werkt zonlichtreflecterend waardoor de houten delen niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering gaat richting de 90% en in de meeste donkere kleuren nog steeds meer dan 50%. Deze hoge zonlichtreflectie gaat materiaaluitzetting en scheurvorming die als gevolg daarvan optreedt tegen. Daarnaast wordt het schadelijke UV-licht
gefilterd, waardoor het hout langdurig extra beschermd is.

Vochtregulerend
Het keramische filter zorgt voor een actieve ontvochtiging van de houten delen zonder dat het hout uitdroogt. Bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt ervoor dat vocht van buiten moeilijk kan binnendringen. Tenslotte kunnen door de ontvochtigende werking de schimmels, algen en mossen zich nauwelijks op de houten delen ontwikkelen.

Lange bescherming
ClimateCoating Nature zorgt voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. Teneinde vervuiling nog verder tegen te gaan, is het mogelijk Nature af te werken met GlossPlus. Met deze zijdeglans afwerking op waterbasis heeft vuil nog minder kans zich te hechten op het keramisch filter.

Verwerking
Climatecoating laat zich eenvoudig verwerken. Dit kan het beste met een kwast, nagerold met een fijne vachtroller, waarbij de eerste laag met zo’n 10% water kunt verdunnen.
Bij kaal hout zul je eerst Climatecoating Nature Primer moeten toepassen. Het theoretisch verbruik van Climatecoating ligt bij 1 liter voor 8 m2.
Om alle bijzondere eigenschappen van dit keramische filter tot hun recht te laten komen, adviseren wij je om 2 lagen aan te brengen.

Documenten & media

Referenties Nature