De houten geveldelen op de eerste verdieping van deze prachtige villa in Almere-Overgooi zijn het afgelopen kwartaal, door Enrico Fokken Schilderwerken, behandeld met ClimateCoating Nature. Enrico heeft voor deze afwerking gekozen vanwege het keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een effectieve zonlichtreflectie biedt. De verf is uitermate geschikt voor houten delen. De houten delen zijn eerst voorzien van een laag Nature Primer en hierna afgewerkt met ClimateCoating Nature. Dit project is mede tot stand gekomen door de begeleiding en materiaalvoorziening vanuit verfgroothandel Indigo uit Harderwijk.

Temperatuurregulerende verf

Het keramische filter in de ClimatieCoating Nature werkt zonlichtreflecterend waardoor de geveldelen tijdens warme dagen niet overmatig verhit worden. De zwarte verfkleur waarin deze houten delen geschilderd zijn reflecteren ten minste 50% van het zonlicht. De witte uitvoering van ClimateCoating Nature zorgt zelfs voor een zonlichtreflectie van bijna 90%. Onder UV-stralingen lijden deze houten delen nauwelijks. Het schadelijke UV-licht wordt namelijk gefilterd door het keramische filter. De schuren zijn zo langdurig beschermd tegen hoge UV-stralingen, waardoor deze langer hun originele kleur behouden en de houten delen gedurende warme dagen “minder werken”.

Vochtregulerende verf

Een flinke regenbui deren de planken niet doordat het keramische filter het hout actief ontvochtigt, zonder dat het hout uitdroogt. Dat werkt als volgt: bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt het ervoor dat vocht van buiten moeilijk kan binnendringen, waardoor houtrot wordt tegengegaan. De ontvochtigende werking zorgt er daarnaast ook voor dat de vorming van schimmels, algen en mossen zich nauwelijks de op de planken ontwikkelen. Veel tijd aan onderhoud zijn de bewoners dus niet kwijt na de aanbrengen van de verf op de gevel.

De houten geveldelen van deze villa zijn geschilderd met ClimateCoating Nature door Enrico Fokken Schilderwerken uit Eemnes.
ClimateCoating Nature is geleverd door verfgroothandel Indigo uit Harderwijk.

Langdurige bescherming tegen natuurlijke effecten

ClimateCoating Nature geeft deze gevel een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten.

Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks, waardoor er geen scheurtjes in het filter ontstaan. Om vervuiling nog verder tegen te gaan, is het mogelijk de verf op je buitenmuur af te werken met GlossPlus. Met deze afwerking op waterbasis heeft vuil nog minder kans zich te hechten op het keramisch filter.

Onze ClimateCoating Nature onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een effectieve zonlichtreflectie biedt. De verf is uitermate geschikt voor houten geveldelen.

Vergelijkbare referenties