Inhoud: 15 kilo

Vandaag besteld = binnen twee werkdagen geleverd!

Toepassing

Binnen of Buiten?: Buiten

Eigenschappen

Eigenschappen: BrandvertragendEigenschappen: ComfortverhogendEigenschappen: EnergiebesparendEigenschappen: In alle kleuren leverbaarEigenschappen: Matte uitstralingRd-waarde

Beschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating StuccoTex is een zeer effectieve afwerking van de buitengevel. De structuur van het keramische filter ziet eruit als een structuurpleister. Het heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons binnenklimaat zoals temperatuur en vocht, maar ook op het onderhoudsinterval. Het met GREENGUARD GOLD gecertificeerde keramische filter is extreem licht, robuust en elastisch en leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Temperatuurregulerend
Het keramische filter zorgt ervoor dat de stookkosten en daarmee de CO2 uitstoot in het stookseizoen aanzienlijk afnemen en dat de gebouwen in de zomer niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering gaat richting de 90% en in de meeste donkere kleuren nog steeds meer dan 50%. Hierdoor kunnen de energiekosten voor de airconditioning in de zomer sterk worden verminderd, immers wat niet wordt opgewarmd hoeft ook niet gekoeld te worden.

Vochtregulerend
Het keramische filter zorgt voor een actieve ontvochtiging van de gevel waardoor de oorspronkelijke isolatiewaarde wordt hersteld. Bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt ervoor dat vocht van buiten het bouwdeel niet kan binnendringen. Een afname van het vochtpercentage van 4 naar 2%, onder invloed van ThermoProtect, betekent een verbetering van de isolatiewaarde met maar liefst 50%. Regenwater dat niet in de muren dringt, onttrekt bovendien ook geen warmte aan de wand en droge muren isoleren beter dan vochtige muren. Daarnaast wordt door de ontvochtigende werking de voedingsbodem van schimmels, algen en mossen ontnomen waardoor deze zich nauwelijks op de gevel ontwikkelen.

Lange bescherming
ClimateCoating StuccoTex is extreem licht en uitzonderlijk elastisch. Het lage soortelijk gewicht zorgt voor een zeer gemakkelijke verwerking. Het keramische filter zorgt voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. Teneinde vervuiling nog verder tegen te gaan, is het mogelijk StuccoTex af te werken met één laag ThermoProtect. Hiermee worden de poriën van StuccoTex verkleind waardoor vuil nog minder kans krijgt zich te hechten.

Verwerking
Stucco-Tex wordt met een rvs troffel opgebracht; de korrels worden onder lichte druk afgestreken en glad gemaakt. De pleister moet ‘nat in nat’ verwerkt worden, daarmee vermijd je ‘aanzetten’. Het materiaal kan met water op de gewenste verwerkingsviscositeit worden ingesteld. De vakman kan Stucco-Tex ook met een spuit verwerken. Als voorbehandeling altijd eerst Stucco-Tex Primer aanbrengen. Het theoretisch verbruik van Stucco-Tex ligt bij 2,5 kg per m2.

Documenten & media

Referenties StuccoTex