Inhoud: 12.5 literInhoud: 5 literVerwerking: KwastVerwerking: RollerVerwerking: Verfspuit

Vandaag besteld = binnen twee werkdagen geleverd!

Toepassing

Binnen of Buiten?: Buiten

Eigenschappen

Eigenschappen: BrandvertragendEigenschappen: ComfortverhogendEigenschappen: EnergiebesparendEigenschappen: In alle kleuren leverbaarEigenschappen: Matte uitstralingRd-waarde

Beschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating ThermoActive is een zeer effectieve afwerking van daken. Het wordt toegepast op (licht) hellende daken (bitumen, EPDM, metaal en dakpannen). Het zorgt voor een hoge zonlichtreflectie en blokkeert UV-straling. Het heeft een grote, positieve invloed op de temperatuur in ons binnenklimaat. Het met GREENGUARD GOLD gecertificeerde keramische filter is ultra dun, robuust en elastisch en leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Temperatuurregulerend
Het ClimateCoating keramische filter werkt in hoge mate zonlichtreflecterend waardoor gebouwen niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering bedraagt maar liefst 91% en in de meeste donkere kleuren nog steeds meer dan 50%. Door deze zonlichtreflectie kunnen de energiekosten voor de airconditioning sterk worden verminderd, immers wat niet wordt opgewarmd hoeft ook niet gekoeld te worden. In de winter zorgt ThermoActive ervoor dat de binnenwarmte niet eenvoudig via het dak verloren gaat.

Langdurige bescherming
ClimateCoating ThermoActive zorgt voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Door het keramische filter wordt ThermoActive niet bros en veroudert het niet of nauwelijks. Door de verlaging van de oppervlaktetemperatuur zijn er minder grote temperatuurschommelingen van het dak. Dit, in combinatie met de hoge UV-blokkering, zorgt ervoor dat de levensduur van het dak met minstens 10 jaar wordt verlengd. Los van bovenstaande eigenschappen biedt het keramische filter een brandvertragende en betoncorrosieremmende werking. ThermoActive wordt niet geadviseerd voor daken waarop langdurig plassen blijven staan.

Heat Island (hitte-eiland) effect
Steden hebben hun eigen klimaat, dat wordt gekenmerkt door bebouwing en afstraling. De temperatuur in de stad is meestal hoger dan in de landelijke omgeving en dit verschil kan oplopen tot wel 10˚C. De temperatuur wordt onder meer beïnvloed door de thermische eigenschappen van de bouwmaterialen en de stralingseigenschappen van de oppervlakken. ThermoActive verlaagt het afstralen van (te) warme daken en draagt zodoende bij tot een verlaging van het Heat Island effect.

Verwerking
ThermoActive laat zich eenvoudig verwerken. Dit kan met een vachtroller. Onder bepaalde omstandigheden kan met een verfspuitmachine (airless of airmix) gewerkt worden; dit hangt sterk van de omgevingsfactoren af. Bij gladde of zuigende (minerale) ondergronden kun je het beste eerst ClimateCoating Nature Primer gebruiken. Het theoretisch verbruik van ThermoActive ligt bij 1 liter voor 4 m2. Om alle bijzondere eigenschappen van dit filter tot hun recht te laten komen en bestand te zijn tegen zon- en UV-licht adviseren wij je om minimaal 2 lagen aan te brengen.

Documenten & media

Referenties ThermoActive