Inhoud: 12.5 literInhoud: 5 literVerwerking: KwastVerwerking: RollerVerwerking: Verfspuit

Vandaag besteld = binnen twee werkdagen geleverd!

Toepassing

Binnen of Buiten?: Buiten

Eigenschappen

Eigenschappen: BrandvertragendEigenschappen: ComfortverhogendEigenschappen: EnergiebesparendEigenschappen: In alle kleuren leverbaarEigenschappen: Matte uitstralingEigenschappen: ScheuroverbruggendEigenschappen: Temperatuur regulerendEigenschappen: VochtregulerendEigenschappen: WatergedragenEigenschappen: Zonlicht reflectie (UV)Rd-waarde

Beschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating ThermoProtect is een zeer effectieve afwerking van de buitengevel. Het heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons binnenklimaat zoals temperatuur en vocht, maar ook op het onderhoudsinterval. Het met GREENGUARD GOLD gecertificeerde keramische filter is ultra dun, robuust en elastisch en leverbaar in alle mogelijke kleuren. ThermoProtect heeft een zeer matte uitstraling.

Temperatuurregulerend
Het keramische filter zorgt ervoor dat de stookkosten en daarmee de CO2 uitstoot in het stookseizoen aanzienlijk afnemen en dat de gebouwen in de zomer niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering gaat richting de 90% en in de meeste donkere kleuren nog steeds meer dan 50%. Hierdoor kunnen de energiekosten voor de airconditioning in de zomer sterk worden verminderd, immers wat niet wordt opgewarmd hoeft ook niet gekoeld te worden.

Vochtregulerend
Het keramische filter zorgt voor een actieve ontvochtiging van de gevel waardoor de oorspronkelijke isolatiewaarde wordt hersteld. Bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt ervoor dat vocht, van buiten het bouwdeel niet kan binnendringen. Een afname van het vochtpercentage van 4 naar 2%, onder invloed van ThermoProtect, betekent een verbetering van de isolatiewaarde met maar liefst 50%. Regenwater dat niet in de muren dringt, onttrekt bovendien ook geen warmte aan de wand en droge muren isoleren beter dan vochtige muren. Daarnaast wordt door de ontvochtigende werking de voedingsbodem van schimmels, algen en mossen ontnomen waardoor deze zich nauwelijks op de gevel ontwikkelen.

Verzekerde Garantie van 10 jaar op materiaal en arbeid
ClimateCoating ThermoProtect zorgt voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. ClimateCoating ThermoProtect en History zijn de eerste energiebesparende en CO2-reducerende muurbehandelingsproducten die ondergebracht kunnen worden in een 10-jarige verzekerde garantie: ClimateCoating Garant. Dat deze garantie zowel het materiaal, de applicatie als  steigermaterieel dekt is een absoluut unicum voor de Benelux. Vraag het na bij de door ons erkende schilderbedrijven.

Verwerking
ClimateCoating laat zich eenvoudig verwerken. Dit kan met een vachtroller. Onder bepaalde omstandigheden kan met een verfspuitmachine (airless of airmix) gewerkt worden; dit hangt sterk van de omgevingsfactoren af. Bij kale of zuigende ondergronden kun je het beste eerst ThermoShield FixPlus (fixeer) gebruiken. Het theoretisch verbruik van ClimateCoating ligt bij 1 liter voor 6 m2.
Om alle bijzondere eigenschappen van dit keramische filter tot hun recht te laten komen, adviseren wij je om 2 lagen aan te brengen.

 

Documenten & media

Om privacyredenen heeft YouTube uw toestemming nodig om geladen te worden. Voor meer details, zie ons Privacybeleid.
Ik accepteer deze cookies

Referenties ThermoProtect