Inhoud: 12.5 literInhoud: 5 literVerwerking: KwastVerwerking: RollerVerwerking: Verfspuit

Vandaag besteld = binnen twee werkdagen geleverd!

Toepassing

Binnen of Buiten?: Binnen

Eigenschappen

Eigenschappen: AllergievermijdendEigenschappen: BrandvertragendEigenschappen: ComfortverhogendEigenschappen: EnergiebesparendEigenschappen: In alle kleuren leverbaarEigenschappen: Matte uitstralingEigenschappen: ScheuroverbruggendEigenschappen: SchimmelwerendEigenschappen: Temperatuur regulerendEigenschappen: Verbetering van akoestiekEigenschappen: VochtregulerendEigenschappen: WatergedragenRd-waarde

Beschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating ThermoVital is een zeer effectieve afwerking van binnenwanden en plafonds in vochtige ruimten. Het keramische filter heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons binnenklimaat zoals temperatuur, vocht en akoestiek. Het GREENGUARD GOLD gecertificeerde keramische filter is ultra dun, robuust en elastisch en leverbaar in alle mogelijke kleuren. ThermoVital heeft een zeer matte uitstraling.

Vochtregulerend
Bij hoge relatieve luchtvochtigheid ontstaat condensvorming op de koude plaatsen op de wand en plafond. Wanneer deze oppervlakken met het keramische filter ThermoVital behandeld worden, ontstaat een vergroot, keramisch oppervlak met daarin allerlei, minuscuul kleine, holle poriën (micro-capillairen). Het keramische filter compenseert een (te) hoge luchtvochtigheid door waterdamp tijdelijk op te slaan in deze poriën; de piekbelasting aan vocht wordt dus in feite ‘afgetopt’. Bij een verlaging van de luchtvochtigheid, bijvoorbeeld wanneer het raam wordt opengezet, geeft het keramische filter de waterdamp weer terug aan de ruimte. Door deze vochtregulerende werking voelen wanden en plafond ook droger aan en wordt de voedingsbodem voor de schimmels ontnomen.

Schimmelwerend systeem
Bij hevige schimmelvorming wordt het keramische filter ThermoVital geadviseerd in combinatie met de voorbehandelingsmiddelen Sanosil S010 Aktiv en Sanosil S003 Prevent. Sanosil S010 Aktiv fungeert hierbij als de schimmelreiniger welke rechtstreeks op de schimmelplekken wordt gespoten. Sanosil S003 Prevent wordt door middel van een vernevelings-apparaat de ruimte in geblazen en verwijdert daarbij alle niet-zichtbare schimmelsporen. Dit is een belangrijke stap in de aanpak van schimmels omdat de sporen zich anders weer als eerste zullen nestelen op de
plek waar ze vandaan kwamen.

Geen toelatingsnummer vereist
ThermoVital is effectief tegen schimmels op basis van haar fysische, vochtregulerende werking, niet vanwege vermeende chemische bestanddelen. Hierdoor is ThermoVital vrijgesteld voor het hebben van een officieel toelatingsnummer: het product is absoluut veilig voor mens en milieu.

Verwerking
ClimateCoating laat zich eenvoudig verwerken. Dit kan met een vachtroller of – voor de professional – met een verfspuitmachine (airless of airmix); hierbij ontstaat vrijwel geen nevel. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is voordat je begint. Let wel, bij muffe geuren zul je eerst maatregelen moeten treffen. Het theoretisch verbruik van ClimateCoating ligt bij 1 liter voor 6 m2.
Om alle bijzondere eigenschappen van dit filter tot haar recht te laten komen, adviseren wij je om 2 lagen aan te brengen.

Documenten & media

Referenties ThermoVital