In September 2010 is deze villa in Krommenie behandeld met het keramische filter ThermoShield Interieur. De eigenaar had vochtproblemen met zijn wanden waardoor de muren veel kou afgaven.

Het keramische filter op wanden en plafond reflecteert 30-50% van de warmtestraling waarbij temperatuurverschillen geëgaliseerd worden. Hierdoor blijft een aanzienlijk deel van de warmte in het interieur aanwezig en dat scheelt stookkosten.

De emissiviteit van een oppervlak is de mate van warmte-afgifte. Een traditionele muurverf heeft een emissiviteit van 0,95 d.w.z. 95% van de warmte wordt doorgegeven aan de muur (naar buiten).

ThermoShield Interieur is met een emissiviteit van 0,7 een zgn. ‘low-emission’ product: 70% van de warmte wordt doorgegeven en 30% blijft aanwezig in het keramisch filter. Los van het feit of een wand geïsoleerd is, heeft ThermoShield Interieur dus een positief effect op de energetische huishouding.

In 2014 werd dit nog eens door de bewoner bevestigd. Er is een duidelijke comfortverbetering waarneembaar en de energiekosten zijn met ca. 10% afgenomen.

Vergelijkbare referenties