De keuken annex woonkamer van dit prachtige oude gebouw is in 2022 geschilderd met ClimateCoating ThermoPlus. Deze binnenverf onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een positief effect op de akoestiek heeft. De verf is uitermate geschikt voor binnenwanden

Temperatuurregulerende verf

Koude voeten en rillingen zijn typische problemen in alle niet-gerenoveerde oude gebouwen, zelfs als de verwarming op een comfortabele 21 °C staat. De huurder van dit oude appartement wilde dit probleem oplossen en tegelijkertijd haar energiekosten verlagen.

Daarom liet ze haar keuken-woonkamer behandelen met de watergedragen muurcoating ClimateCoating® ThermoPlus.

Ze voelde direct het resultaat: de hele winter warme voeten, de verwarming kon terug naar 18,5 °C en het energieverbruik voor verwarming daalde, vergeleken met het voorgaande jaar, met maar liefst 25%!

Vochtregulerende verf

Sinds er geschilderd is blijven de voeten warm en biedt de ruimte een comfortabel gevoel. De thermostaatinstelling staat gedurende de hele winter niet hoger dan 18,5°C. En in de zomer is de kamer nu de koelste plek in het appartement.

Wat dit concreet betekent, laat de stookkostenrekening zien:
De verbruiksgegevens uit 2022 waren in de keuken-woonkamer ruim 25% lager dan in de keuken-woonkamer, ondanks aanzienlijk intensiever gebruik.

Dit betekende een aflossing van enkele honderden euro’s – en dit ondanks de enorme stijging van de energiekosten.

Gebruiksgedrag standaard werkdagen:
Winter 2021/22: thermostaat op 21,5°C, ca. 12 uur, ‘s avonds naar 16 graden
Winter 2022/23: thermostaat op 18,5°C, ca. 8 uur, ‘s avonds naar 12 graden

ClimateCoating-ThermoPlus verhoogt het comfort en bespaart tegelijkertijd aanzienlijk verwarmingsenergie en warmtebelasting. En dit alles zonder enige techniek of grote bouwkundige maatregelen – simpelweg de binnenkant schilderen is voldoende.

De binnenwanden en plafond van dit oude appartement zijn geschilderd met ClimateCoating ThermoPlus.

Langdurige bescherming tegen natuurlijke effecten

ClimateCoating ThermoPlus onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een verbetering van de akoestiek geeft. Echo en nagalm behoren hiermee tot het verleden.

Vergelijkbare referenties