Afgelopen maand heeft Schildersbedrijf J. van Dijk en zonen BV uit Veenendaal het plafond van sportschool LaVita Lifestyleclub behandeld met het keramische filter ClimateCoating LUMEN. De keramische filtertechnologie verhoogt de verlichtingssterkten van wanden en plafonds ten opzichte van de traingebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte. Ook zorgt deze techniek voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrast-verschillen voorkomen (zonder zichtbare spiegeling, minder schaduwvlakken).

Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van ClimateCoating LUMEN aan dat deze geavanceerde verf “best in class” waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De waarden van Lumen, afgezet tegen de theoretische Dialux waarde, bieden significante verschillen welke maar liefst oplopen tot een verschil van meer dan 400% in de gekozen kleur zwart van het sportschoolplafond.

Deze “binnenverf” zorgt niet alleen voor een verbetering van de akoestiek maar ook voor een verlaging van de stookkosten door de keramiek in het filter. ClimateCoating LUMEN brengt hiermee de functionaliteit van de sportschool naar een hoger niveau en draagt bij aan de gezondheid, welzijn en (train)plezier van de sporters.

Vergelijkbare referenties