Voormalig Gemaal in Nieuwerbrug

Op slechts 7 km afstand van Woerden en 3,5 km van het Centrum van Bodegraven ligt het voormalig gemaal van Nieuwerbrug aan den Rijn op een schiereiland in het Groene Hart.
In 2021 is het watergemaal uit 1876 inclusief de voormalige woning van de molenaar volledig gerenoveerd. Voor de afwerking van zowel de binnen als de buitenwanden is gekozen voor de energiebesparende ClimateCoating.
Dit keramische filter, verwerkt in de muurverf, is op vakkundige wijze aangebracht door schildersbedrijf Jan van Wijnen uit krimpen aan den IJssel.

Het keramische filter heeft een grote, positieve invloed op de temperatuur -en vochtregulering, lichtreflectie en de akoestiek. Het is ultra dun, extreem sterk en elastisch. Het is bovendien een gecertificeerd milieuvriendelijk vloeibaar keramisch filter met een zeer lange levensduur en eigenschappen, die zowel het leefcomfort en binnenklimaat in een ruimte verbeteren en de energiekosten verlagen.

Vergelijkbare referenties