Het Drentse dorp Zuidwolde beschikt aan de rand van het dorp over een heus Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum “De Wemme”!
Naast de grootste verzameling handkarren in Nederland toont de aangrenzende boomgaard ieder jaar een nieuwe beeldenexpositie.

In het voorjaar van 2021 heeft Schildersbedrijf Westerbeek, eveneens uit Zuidwolde, de houten delen aan de buitenzijde van het museum voorzien van het keramische filter van ClimateCoating Nature.

Temperatuurregulerend
Het keramische filter werkt zonlichtreflecterend waardoor de houten delen niet overmatig opgewarmd worden. De zonlichtreflectie in een witte uitvoering gaat richting de 90% en in de meeste donkere kleuren, zoals in dit geval,  nog steeds meer dan 50%. Deze hoge zonlichtreflectie gaat materiaaluitzetting en scheurvorming die als gevolg daarvan optreedt tegen. Daarnaast wordt het schadelijke UV-licht gefilterd, waardoor het hout langdurig extra beschermd is.

Daarnaast zorgt ClimateCoating Nature voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. Tien jaar onderhoudsvrij is geen uitzondering!

Vergelijkbare referenties