Schildersbedrijf Drielinden te Avenhorn heeft in opdracht van Stichting Monumentenbezit (Amersfoort) het keramische filter op de binnenwanden van de vertrekken van Kasteel Radboud in Medemblik aangebracht.

Er is primair voor ThermoShield gekozen vanwege haar vochtregulerende werking op wanden welke plaatselijk te maken hebben met zoutdoorslag. Daarnaast verbetert ThermoShield het comfort doordat de dikke, vochtige wanden minder kou afstralen en er minder warmte door de wanden het pand verlaat.

Schildersbedrijf Drielinden heeft reeds de nodige ervaring met ThermoShield. Zo hebben zij o.a. aan het begin van dit jaar, in opdracht van Stadsherstel Amsterdam, de Grote Kerk van Schermerhorn behandeld met ThermoShield Interieur.

De metingen tonen aan dat het dampdoorlatende keramische filter van ThermoShield het vochtgehalte in de gevel sterker laat dalen, en dat de hechting van de verf – ondanks het aanwezige vochtgehalte – optimaal blijft!

Niet onbelangrijk is de energiebesparende werking waardoor de energiekosten omlaag gaan. Het filter reflecteert namelijk warmte en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en directe warmtestraling in de ruimte, zonder koude muren.

Vergelijkbare referenties