In Augustus 2010 is deze bungalow in Bergen (NH) behandeld met het keramische filter ThermoShield Interieur. De eigenaar was op zoek naar energiebesparende maatregelen.

De buitengevel is afgewerkt met ThermoShield Exterieur en vervolgens de binnenwanden met Interieur.

Het keramische filter op wanden en plafond reflecteert 30-50% van de warmtestraling waarbij temperatuurverschillen geëgaliseerd worden. Hierdoor blijft een aanzienlijk deel van de warmte in het interieur aanwezig en dat scheelt stookkosten.

De emissiviteit van een oppervlak is de mate van warmte-afgifte. Een traditionele muurverf heeft een emissiviteit van 0,95 d.w.z. 95% van de warmte wordt doorgegeven aan de muur (naar buiten).

ThermoShield Interieur is met een emissiviteit van 0,7 een zgn. ‘low-emission’ product: 70% van de warmte wordt doorgegeven en 30% blijft aanwezig in het keramisch filter. Los van het feit of een wand geïsoleerd is, heeft ThermoShield Interieur dus een positief effect op de energetische huishouding.

Er is, volgens de bewoner, een duidelijke comfortverbetering waarneembaar en de energiekosten zijn met ca. 10% afgenomen.

Vergelijkbare referenties