ClimateCoating naar De Antillen

ClimateCoating-Benelux werd als één van de acht Nederlandse bedrijven uitgenodigd voor een handelsreis naar de ABC-eilanden, die door de Duits-Nederlandse Handelskamer in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken wordt georganiseerd.

In de week van 1 t/m 5 november 2021 heeft ClimateCoating zich gepresenteerd aan ca. 20 geïnteresseerde zakenpartners op Aruba en Curaçao.
Deze bezoeken hebben o.a. geresulteerd in pilots voor de woningcorporaties FKP en FCCA resp. gevestigd op Curaçao en Aruba. Woningcorporatie FCB op Bonaire heeft reeds opdracht gegeven voor de behandeling van 64 asbestdaken met ClimateCoating ThermoActive. Dit keramisch filter, verwerkt in een dakcoating, geeft de daken niet alleen een cosmetische opknapbeurt maar biedt tevens een langdurige bescherming tegen het vrijkomen van asbestvezels en zorgt voor verlaging van de koelkosten door een hoge zonlichtreflectie.

Naast deze woningcorporaties hebben tevens grote resorts zich gemeld voor het aanbrengen van ClimateCoating voor de buiten -en/of binnengevel.

Het keramische filter, verwerkt in de buiten- en daktoepassing van ClimateCoating, werkt in hoge mate zonlichtreflecterend waardoor gebouwen niet overmatig opgewarmd worden. Dit scheelt, met name bij platte daken, enorme koelkosten. Reductie van warmtelast op een gebouw vanwege zonlichtreflectie betekent een (koel)energiebesparing in dezelfde mate!

De zonlichtreflectie reikt tot 86% bij de kleur wit maar ook in de vele prachtige pastelkleuren welke op de eilanden worden gebruikt geven hogere reflectiewaarden dan standaard als gevolg van deze keramische filtertechnologie. Daarnaast biedt het keramische filter een hoge bescherming tegen schadelijke UV-straling waardoor de kans op verpoedering en/of verbleken minder groot is.

Wanneer de binnenwand en/of plafond met ClimateCoating behandeld worden, ontstaat een vergroot, keramisch oppervlak met daarin allerlei, minuscuul kleine, holle poriën (micro-capillairen). Het keramische filter compenseert een (te) hoge luchtvochtigheid door waterdamp tijdelijk op te slaan in deze poriën; de piekbelasting aan vocht wordt dus in feite ‘afgetopt’. Bij een verlaging van de luchtvochtigheid geeft ClimateCoating de waterdamp weer terug aan de ruimte.

Veel ressorts kampen met vochtproblematiek op de binnenwanden en plafonds als gevolg van temperatuurverschillen van de wanden.
Dit wordt veroorzaakt doordat gasten wel of niet de airconditioning gebruiken of ramen/deuren openzetten waardoor er grote verschillen in temperatuur ontstaan tussen aangrenzende kamers. Door deze vochtregulerende werking van ClimateCoating voelen wanden en plafond ook droger aan waardoor de kans op condensvorming op koude plaatsen op wanden en plafond wordt geminimaliseerd.