Inhoud: 12.5 literInhoud: 5 literVerwerking: KwastVerwerking: RollerVerwerking: Verfspuit

Vandaag besteld = binnen twee werkdagen geleverd!

Toepassing

Binnen of Buiten?: Binnen

Eigenschappen

Eigenschappen: AllergievermijdendEigenschappen: BrandvertragendEigenschappen: ComfortverhogendEigenschappen: EnergiebesparendEigenschappen: In alle kleuren leverbaarEigenschappen: Matte uitstralingEigenschappen: Verbetering diffuse lichtreflectieRd-waarde

Beschrijving

Het keramische filter van ClimateCoating Lumen is een zeer effectieve afwerking van binnenwanden en plafonds. Het heeft een grote, positieve invloed op bepalende factoren in ons binnenklimaat zoals licht, temperatuur, vocht en akoestiek. Het keramische filter is ultra dun, robuust en elastisch en leverbaar in alle mogelijke kleuren. Lumen heeft een zeer matte uitstraling.

Lichtreflectie
Door significant méér diffuse weerkaatsing van licht via wanden en plafonds is er met ClimateCoating Lumen minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd dan wel de intensiteit ervan worden verlaagd. Daardoor daalt de energierekening en – in veel gevallen – de CO2 uitstoot. ClimateCoating Lumen kan een ruimte echt lichter maken
en zo bijdragen aan een meer duurzame wereld.

Verlichtingscomfort
ClimateCoating Lumen verhoogt de verlichtingssterkten van wanden en plafonds en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidsbalans binnen de ruimte. Het keramische filter zorgt voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrastverschillen voorkomen. ClimateCoating Lumen brengt ontwerp en functionaliteit naar een hoger niveau en draagt bij aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere publieke omgevingen.

Creatieve ontwerpvrijheid
Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de werkelijk gemeten diffuse reflectiewaarde van ClimateCoating Lumen in elke kleur significant hoger is dan de standaardwaarden waarmee in lichtberekeningsprogramma’s, zoals Dialux, wordt gerekend. Het keramische filter zorgt voor verbetering van deze diffuse reflectiewaarde van 12% in de kleur wit en tot wel 425% in de kleur zwart. Architecten en kleurdesigners zijn niet langer gebonden aan een lichtere omgeving voor de benodigde lichtreflectie maar zij kunnen nu ook effectiever gebruik maken van donkere kleuren. ClimateCoating Lumen geeft letterlijk licht en kleur aan het hedendaagse interieur.

Verwerking
ClimateCoating laat zich eenvoudig verwerken. Dit kan met een vachtroller of – voor de professional – met een verfspuitmachine (airless of airmix); hierbij ontstaat vrijwel geen nevel. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en droog is voordat je begint. Het theoretisch verbruik van ClimateCoating ligt bij 1 liter voor 6 m2. Om alle bijzondere eigenschappen van dit keramische filter tot haar recht te laten komen, adviseren wij je om 2 lagen aan te brengen. Het spreekt voor zich dat bij een gewenste hogere lichtopbrengst zoveel mogelijke oppervlakken (wanden en plafond) worden behandeld.

Documenten & media

Referenties Lumen