Deze prachtige villa in het Drentse dorpje Grolloo is de afgelopen maand geschilderd door Grezel Schilders Totaalonderhoud uit Assen.
Er is gekozen voor een afwerking met ClimateCoating ThermoProtect. Deze verf onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een effectieve zonlichtreflectie biedt. De verf is uitermate geschikt voor buitenmuren.

Temperatuurregulerende verf

Het keramische filter in ClimateCoating ThermoProtect werkt zonlichtreflecterend waardoor de buitenmuur van deze villa tijdens warme dagen niet overmatig verhit wordt. Op de warme zomerdagen heeft de woning dus geen last van hoge binnentemperaturen waardoor ze minder behoefte hebben aan actieve koeling, wat leidt tot energiebesparing en lagere energiekosten. De witte verfkleur waarin dit pand geschilderd is reflecteert ten minste 90% van het zonlicht.
Onder UV-stralingen lijden de buitenmuren van deze villa nauwelijks. Het schadelijke UV-licht wordt namelijk gefilterd door de keramische filter. De buitenmuur is zo langdurig beschermd tegen hoge UV-stralingen, waardoor de gevel langer zijn originele kleur behoudt.

Vochtregulerende verf

Een flinke regenbui deert de buitenmuur van deze woning niet doordat het keramische filter de gevel actief ontvochtigt. Dat werkt als volgt: bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt het ervoor dat vocht van buiten moeilijk kan binnendringen, waardoor de gevel onnodig vochtig wordt. De ontvochtigende werking zorgt er daarnaast ook voor dat de vorming van schimmels, algen en mossen zich nauwelijks de op de buitenmuur ontwikkelen. Veel tijd aan onderhoud is de eigenaar van deze woning dus niet kwijt na de aanbrengen van de verf op de buitenmuur.

De buitengevel van deze woning in Grolloo is geschilderd met ClimateCoating ThermoProtect door Grezel Schilders Totaalonderhoud uit Assen.

Langdurige bescherming tegen natuurlijke effecten

ClimateCoating ThermoProtect geeft deze villa een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks, waardoor er geen scheurtjes in het filter ontstaan.

Onze ClimateCoating ThermoProtect onderscheidt zich door zijn keramische filter, dat niet alleen temperatuur- en vochtregulerend werkt, maar ook een effectieve zonlichtreflectie biedt. De verf is uitermate geschikt voor buitenmuren.

Vergelijkbare referenties