Afgelopen zomer is dit prachtige bedrijfspand in Arnhem, door schildersbedrijf Gebroeders Baars eveneens uit Arnhem, voorzien van **ClimateCoating Protect**, een hoogwaardige coating die niet alleen de esthetiek van het gebouw versterkt, maar ook zorgt voor duurzame bescherming tegen weersinvloeden.

Waarom ClimateCoating Protect?
ClimateCoating Protect biedt meer dan alleen verf! Het product zorgt voor een energie-efficiënte oplossing dankzij zijn unieke warmte-isolerende en vochtregulerende eigenschappen. Daarnaast verlengt het de levensduur van de gevel door de uitstekende bescherming tegen UV-straling, regen, en temperatuurwisselingen.

Voordelen voor dit project:
* Duurzaamheid: Vermindert onderhoudskosten en biedt langdurige bescherming.
* Energiebesparing: Verbetert de thermische prestaties van het gebouw.
* Professionele afwerking: Het pand straalt weer als nieuw en is klaar voor de toekomst!

Temperatuurregulerende verf

Het keramische filter in ClimateCoating ThermoProtect zonlichtreflecterend waardoor de buitenmuren van dit bedrijfspand tijdens warme dagen niet overmatig verhit worden. Op de warme zomerdagen heeft de woning dus geen last van hoge binnentemperaturen waardoor ze minder behoefte hebben aan actieve koeling, wat leidt tot energiebesparing en lagere energiekosten. De groene en grijze verfkleur waarin dit pand geschilderd is reflecteren ten minste 60% van het zonlicht.
Onder UV-stralingen lijden de buitenmuren van dit pand nauwelijks. Het schadelijke UV-licht wordt namelijk gefilterd door de keramische filter. De buitenmuur is zo langdurig beschermd tegen hoge UV-stralingen, waardoor de gevel langer zijn originele kleur behoudt.

Vochtregulerende verf

Een flinke regenbui deert de buitenmuur van dit bedrijfspand niet doordat het keramische filter de gevel actief ontvochtigt. Dat werkt als volgt: bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt het ervoor dat vocht van buiten moeilijk kan binnendringen, waardoor de gevel onnodig vochtig wordt. De ontvochtigende werking zorgt er daarnaast ook voor dat de vorming van schimmels, algen en mossen zich nauwelijks de op de buitenmuur ontwikkelen. Veel tijd aan onderhoud is men dus niet kwijt na de aanbrengen van de verf op de buitenmuur.

De buitengevel van dit bedrijfspand in Arnhem is geschilderd door schildersbedrijf Gebroeders Baars uit Arnhem.
ClimateCoating is geleverd door verfgroothandel Van Wijk uit Arnhem.

Langdurige bescherming tegen natuurlijke effecten

ClimateCoating ThermoProtect geeft dit pand een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks, waardoor er geen scheurtjes in het filter ontstaan.

Vergelijkbare referenties