Nog net in Zuid-Holland ligt aan het Volkerak het dorp Ooltgensplaat.
Dit dorp is het meest oostelijk gelegen dorp van het eiland Goeree-Overflakkee. Het meest markante punt van het dorp is zonder twijfel de Voorstraat. Een statige straat met vele Rijksmonumenten die loopt van de Hervormde kerk uit 1847 aan de kerkring tot aan het Oude Raadhuis aan de haven.

Maar sinds het voorjaar van 2021 kent Ooltgensplaat een nieuwe trekpleister, de nieuwe woningen aan de Lindenlaan! Schildersbedrijf Bazen heeft in opdracht van Roggenband Bouw 15 woningen behandeld met ClimateCoating ThermoProtect. Het meervoudig keramische filter, verwerkt in deze muurverf zorgt voor een extra bescherming van de gevel.

Het vochtregulerende keramische filter in ClimateCoating zorgt er o.a. voor dat het vochtgehalte in de gevel daalt. Deze technologie werkt door haar samenstelling vochtregulerend. Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is ClimateCoating damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit ClimateCoating haar keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen.

In de basis is er dus sprake van een damp-open filter door de (microscopische) bolletjes structuur van ClimateCoating . Bij een vochtbelasting van buiten is ClimateCoating damp- en waterdicht. Dit is een principieel verschil met traditionele verven die een constante dampeigenschappen hebben.

De ervaring leert dat toepassing van ClimateCoating leidt tot een energiebesparing van zo’n 10-20%!

Vergelijkbare referenties