Een besparing van 5,3% op de stookkosten!

In opdracht van woningcorporatie Ymere zijn in 2011 in de omgeving Enkhuizerplein in Amsterdam Noord tientallen woningen voorzien van het keramische filter ThermoShield Exterieur. Deze woningen, reeds voorzien van een buitengevelisolatie, hadden nog steeds te kampen met grote vochtproblemen.

Het keramische filter zorgt voor een actieve ontvochtiging van de gevel waardoor de oorspronkelijke isolatiewaarde wordt hersteld. Bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt ervoor dat vocht, van buiten het
bouwdeel niet kan binnendringen. Een toename van het vochtpercentage van 2 naar 4% betekent een afname
van de isolatiewaarde met maar liefst 50%. Regenwater dat niet in de muren dringt, onttrekt ook geen warmte
aan de wand en droge muren isoleren beter dan vochtige muren. Daarnaast wordt door de ontvochtigende werking de voedingsbodem van schimmels, algen en mossen ontnomen waardoor deze zich nauwelijks op de gevel ontwikkelen.

ThermoShield Exterieur zorgt voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. ThermoShield Exterieur en History zijn de eerste energiebesparende en CO2-reducerende muurbehandelingsproducten die ondergebracht kunnen worden in een 10-jarige verzekerde garantie: ThermoShield Garant. Dat deze garantie zowel het materiaal, de applicatie als steigermaterieel dekt is een absolute primeur voor de Benelux.

Klik op de onderstaande koppeling om het effect van het keramische filter te bekijken:

Enkhuizerplein resultaat

Vergelijkbare referenties