De Bernardus Hoeve in Oud Zuilen is in het voorjaar van 2019 voorzien van ThermoShield Exterieur en Nature: het keramische filter uit Duitsland.

Met ThermoShield heeft deze bewoner gekozen voor een energiezuinige gevel, een verhoogd thermisch comfort en voor minstens 15 jaar geen onderhoud. De ultra matte afwerking zorgt daarbij voor tijdloze uitstraling en is een lust voor het oog.

Het energiebesparende effect van de buitentoepassingen van ThermoShield kan worden verklaard door het vochtregulerende filter.

Materialen met een hoge vochtigheid geleiden warmte beter dan materialen met een laag materiaal vochtgehalte. Het is dus belangrijk om het vochtgehalte in de gevel zo laag mogelijk te krijgen en te houden.
Het vochtregulerende keramische filter in ThermoShield zorgt ervoor dat het vochtgehalte in de gevel daalt.

Deze technologie werkt door haar samenstelling vochtregulerend. Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is ThermoShield damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit ThermoShield haar keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen.

In de basis is er dus sprake van een damp-open filter door de (microscopische) bolletjes structuur van ThermoShield. Bij een vochtbelasting van buiten is ThermoShield damp- en waterdicht. Dit is een principieel verschil met traditionele verven die een constante dampeigenschappen hebben.

Onderzoek wijst uit dat toepassing van ThermoShield leidt tot een energiebesparing van zo’n 10-20%, voornamelijk bij constructies met een lage warmteweerstand.

Applicateur: GlansGarant Utrecht BV De Caes Schilderwerken

Vergelijkbare referenties