Groningen heeft er weer een juweeltje bij! 

Op de Esserlaan in Groningen heeft schildersbedrijf Dreijer weer een mooie klus uitgevoerd.
Het is voor Albert al bijna vanzelfsprekend om iedere buitengevel te behandelen met ThermoShield Exterieur.

 Buiten het feit dat ThermoShield prettig verwerkbaar is heeft het dusdanige unieke eigenschappen waar iedere bewoner interesse voor heeft.

We kunnen er niet omheen, aandacht voor het milieu is hét maatschappelijke thema en zeker in Groningen een dingetje…

Onderzoek wijst uit dat toepassing van ThermoShield leidt tot een energiebesparing van zo’n 10-20%. Het energiebesparende effect van de buitentoepassingen van ThermoShield kan worden verklaard door het vochtregulerende filter.

Materialen met een hoge vochtigheid geleiden warmte beter dan materialen met een laag materiaal vochtgehalte. Het is dus belangrijk om het vochtgehalte in de gevel zo laag mogelijk te krijgen en te houden.
Het vochtregulerende keramische filter in ThermoShield zorgt ervoor dat het vochtgehalte in de gevel daalt.

Deze technologie werkt door haar samenstelling vochtregulerend. Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is ThermoShield damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit ThermoShield haar keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen.

In de basis is er dus sprake van een damp-open filter door de (microscopische) bolletjes structuur van ThermoShield. Bij een vochtbelasting van buiten is ThermoShield damp- en waterdicht.
Dit is een principieel verschil met traditionele verven die een constante dampeigenschappen hebben.

Albert ervaart dat ThermoShield niet alleen meerwaarde voor de woning biedt maar ook voor zijn eigen onderneming.
Een schildersbedrijf dat meedenkt over milieuvriendelijke en duurzame oplossingen wordt door de klant als zeer positief ervaren.

Vergelijkbare referenties