Onlangs heeft Schildersbedrijf Dreijer uit Beerta de schilderwerkzaamheden aan de buitengevel afgerond aan Villa Sonnevanck.
Deze villa is opvallend gelegen op een ruim perceel aan de C.G. Wiegersweg in Finsterwolde (Groningen).

De villa valt op vanwege haar opvallende vormgeving en fraaie detaillering en dient als voorbeeld van een villa uit 1914 in de provincie Groningen in een Overgangsarchitectuur met Chalet- en Art Nouveau stijl elementen. De huidige bewoners van dit Rijksmonument hebben, buiten de prachtige matte uitstraling van de verf, voor ClimateCoating ThermoProtect gekozen vanwege o.a. haar vochtregulerende werking.

Deze technologie werkt met name door haar samenstelling vochtregulerend. Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is ClimateCoating damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit ClimateCoating haar keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen.

In de basis is er dus sprake van een damp-open filter door de bolletjes structuur van ClimateCoating. Bij een vochtbelasting van buiten is ClimateCoating damp- en waterdicht. Dit is een principieel verschil met traditionele verven die een constante dampeigenschappen hebben. Deze damp-open structuur van ClimateCoating ontvochtigt de gevel en ontneemt schimmels, algen en mossen hun voedingsbodem.

Giftige bestanddelen zijn derhalve in de verf niet nodig. Bovendien laden de keramische bestanddelen zich niet statisch op, waardoor de vuilafzetting gering is. Buiten deze unieke eigenschappen is deze verf volgens Albert Dreijer, ook nog eens makkelijke en prettig verwerkbaar.

ClimateCoating, WEER een project waar alleen maar winners zijn!

Vergelijkbare referenties