De Waakzaamheid (Koog aan de Zaan) is volgens eigenaar Stadsherstel het oudste, nog bestaande houten, horecapand in Nederland. In 1626 begonnen als Herberg “De Prins”. In de Franse tijd (1806 -1813) werd het De Waakzaamheid. Er werden veilingen en openbare verkopen gehouden, en er waren muziek- en toneeluitvoeringen. Ook kon er in De Waakzaamheid kolf worden gespeeld.

In 2017 heeft schildersbedrijf Peter Heijne uit Assendelft de gevel behandeld met het keramische filter ThermoShield Exterieur.

Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is ThermoShield damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit ThermoShield haar keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen.

In de basis is er dus sprake van een damp-open filter door de (microscopische) bolletjes structuur van ThermoShield. Bij een vochtbelasting van buiten is ThermoShield damp- en waterdicht. Dit is een principieel verschil met traditionele verven die een constante dampeigenschappen hebben.

Vergelijkbare referenties