Op advies van vastgoedbeheerder VB&T heeft VvE De Vier Gewesten in Tilburg de buitengevels van het appartementencomplex aan de Trompstraat in Tilburg voorzien van het keramische filter ThermoShield Exterieur. Deze woningen waren reeds voorzien van een buitengevelisolatie.

Het keramische filter zorgt voor een actieve ontvochtiging van de gevel waardoor de oorspronkelijke isolatiewaarde wordt hersteld. Bij regen sluit het keramische filter zich af en zorgt ervoor dat vocht, van buiten het bouwdeel niet kan binnendringen. Een toename van het vochtpercentage van 2 naar 4% betekent een afname van de isolatiewaarde met maar liefst 50%. Regenwater dat niet in de muren dringt, onttrekt ook geen warmte aan de wand en droge muren isoleren beter dan vochtige muren. Daarnaast wordt door de ontvochtigende werking de voedingsbodem van schimmels, algen en mossen ontnomen waardoor deze zich nauwelijks op de gevel ontwikkelen.

ThermoShield Exterieur zorgt voor een langdurige bescherming tegen invloeden zoals neerslag, smog, zuren en zouten. Het robuuste en elastische keramische filter wordt niet bros en veroudert niet of nauwelijks. Hierdoor ontstaan geen scheurtjes in het filter. ThermoShield Exterieur en History zijn de eerste energiebesparende en CO2-reducerende muurbehandelingsproducten die ondergebracht kunnen worden in een 10-jarige verzekerde garantie: ThermoShield Garant. Dat deze garantie zowel het materiaal, de applicatie als steigermaterieel dekt is een absolute primeur voor de Benelux.

De werkzaamheden zijn in de zomer van 2018 uitgevoerd door Schildersbedrijf van de Berg uit Vught.
Tilburg heeft er weer een pareltje bij.

Vergelijkbare referenties