Woningbouwvereniging Vivare in Arnhem is in oktober 2018 begonnen met het opknappen van enkele appartementcomplexen in de wijk Presikhaaf. Vivare heeft niet alleen vanwege de frisse uitstraling voor het keramische filter van ThermoShield gekozen maar ook vanwege haar energiebesparende eigenschappen.

Het energiebesparende effect van de buitentoepassingen van ThermoShield kan worden verklaard door het vochtregulerende filter. Materialen met een hoge vochtigheid geleiden warmte beter dan materialen met een laag materiaal vochtgehalte. Het is dus belangrijk om het vochtgehalte in de gevel zo laag mogelijk te krijgen en te houden. Het vochtregulerende keramische filter in ThermoShield zorgt ervoor dat het vochtgehalte in de gevel daalt.

Deze technologie werkt door haar samenstelling vochtregulerend. Op het moment dat er geen sprake is van een vochtbelasting van buiten (regen, mist e.d.) is ThermoShield damp-open en wordt vocht in de constructie afgevoerd door verdamping. In geval van een vochtbelasting van buiten sluit ThermoShield haar keramische filter en kan vocht de achterliggende constructie niet binnendringen.

In de basis is er dus sprake van een damp-open filter door de (microscopische) bolletjes structuur van ThermoShield. Bij een vochtbelasting van buiten is ThermoShield damp- en waterdicht. Dit is een principieel verschil met traditionele verven die een constante dampeigenschappen hebben.

Onderzoek wijst uit dat toepassing van ThermoShield leidt tot een vermindering van de stookkosten van zo’n 10-20% en daar worden de bewoners van deze appartementen wel enthousiast van! Hierdoor zijn alle partijen enthousiast over ThermoShield en niet onbelangrijk: de verwachting is gerechtvaardigd dat er de komende 15 jaar geen omkijken naar is!

De schilderwerkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Mulder Vastgoedonderhoud uit Almelo.

Vergelijkbare referenties