Door significant méér weerkaatsing van licht via wanden en plafonds is er  minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd.

Producten in de categorie Lichtreflecterend

  • Voor binnenwanden en plafonds
  • Biedt optimale lichtreflectie
  • Reguleert het vocht in huis
  • Verbetert de akoestiek
  • Reflecteert de warmtestraling terug in de ruimte
  • Bespaart electriciteitskosten op verlichting

  vanaf  127,85

ClimateCoating LUMEN kan een ruimte echt lichter maken en zo bijdragen aan een meer duurzame wereld. Er is minder energie nodig om een gebouw te verlichten en daalt zodoende de energierekening en CO2-uitstoot.

De keramische filtertechnologie verhoogt de verlichtingssterkten van wanden en plafonds ten opzichte van de taakgebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte. Ook zorgt deze techniek voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrast-verschillen voorkomen (zonder zichtbare spiegeling, minder schaduwvlakken).

ClimateCoating LUMEN brengt ontwerp en functionaliteit naar een hoger niveau en draagt bij aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere commerciële omgevingen.

Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van ClimateCoating LUMEN aan dat deze geavanceerde verf “best in class” waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De minimale verbetering (bij wit, RAL 9010) geeft al een verbetering te zien van maar liefst 12%! Andere, donkere kleuren geven nog grotere verbeteringen te zien.