Op vrijdag 3 augustus 2018 heeft schildersbedrijf Lenferink een proefvak met Thermoshield Topshield gezet op haar eigen kantoor. Doordat het keramische filter zonlicht reflecteert en uv-straling blokkeert blijft de temperatuur binnen een stuk lager. Op dinsdag 7 augustus jl. werd een verschil gemeten tussen twee proefkantoren van meer dan 4 graden!

Deze technologie is volstrekt uniek en levert een positieve bijdrage aan je wooncomfort en het klimaat. Het filter is vloeibaar en wordt verwerkt als een (muur)verf.

ThermoShield TopShield is gecertificeerd met het Energy Star label. Energy Star is een keurmerk voor producten welke een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de energielasten. Energy Star is opgericht door het Amerikaanse Environmental Protection Agency en het ministerie van Energie. De criteria, onder meer voor milieuprestaties, ontstaan in overleg met de lidstaten van de EU, de industrie en andere belanghebbenden.

Klinkt een vloeibaar filter je overigens vreemd in de oren? Niet als je bedenkt dat alle zonnebrandartikelen flinterdunne, vloeibare UV-filters bezitten.

Vergelijkbare referenties